Thursday, 28 June 2012

sory kawan..



sory 2 my new fren .. haziq.. coz ary nie adalah hari terakhir die berjumpa dgn kawan 2 .. lpas nie akan menyambung pelajaran ke IKBN..tapi yang sedeh nyer aq x dpat g umah die wat kali terakhir coz aq memang x larat ...huhuhu pape pon I wish u god luck...! btw.. ! aq sebenar nyer da xtaw nak update aq kat blog aq nie.. xd idea..hehehe

Wednesday, 27 June 2012

selamat tinggal...



akhirnyer....! aq berani nak berdepan dengan ustazah n aq cakap nagan dia yang aq x mau jadi pengawas n alasan aq diterima ...huhuhu...n NOW..! aq da bebas dari semua masalah pasal pengawas ...papepon aq nak fokus kat stpm aq yang x lame lagi akan muncul...! hope tindakan aq nie betol .. coz nie adalah keputusan aq yang terbaik untuk aq terus kan usaha dalam pelajaran...hehehe.. 

 SELAMAT TINGGAL PENGAWAS.....!

walaweehh



ary nie aq puasa separuh ary jer...! nak tahu knape...? time wak2 rehat jer perut aq terasa sakit coz rupa2 nyer ... aq datang bulan... omg.. ! mati aq law x sempat nak ganti puasa tahun nie....! aq harap aq stil sempat ganti puasa ...walaweeeehhh....! tension tol laaa.... pastu .. aq kene jadi pengawas untuk 6 tahun berturut2 .. kelakar kan...1 aq memng daa x nak jadi pengawas tapi kesian kat ustazah punye pasal terpakse laa gak.. pas2...( adoi banyak nye cite aq..)huhuhu bila aq masuk klas banyak plak homework yg menanti .. arrghhhhh.... sterssss tahap gaban....!

Friday, 22 June 2012

kawat kaki sekolah...

waallaaaweh... korg nak tahu x ary nie kat SMK taman medan ader pertandingan kawat kaki peringkat sekolah .. leh tahan gak laa sume planton yang bertanding .. bak kate org hebat-hebat belaka.. huhuhuhu ... n FYI .. kor kadet polis tahun nie macam xder harapan jer aq tengok coz sume beterabor....? n kader lain2 tu nak kate hebat sangat pon x leh gak coz sume same ader kelebihan n kelemahan masing - masing... sirious aq rindu sangat nak kawat tpi daa x bole coz aq kan dah fom 6.... SRIKANDYAPPLE ... tlg sedar diri cikit bole x ?"awak 2 daa besar mane leh buat sume 2.." .. arghhh.. x ksah laa yang penting kalah menang adat pertandingan..

Thursday, 21 June 2012

BILA.....


BILA MAK KATA DIA TERINGAT  , KITA JAWAB KITA SIBUK SANGAT...
BILA AYAH KATA DIA RINDU , KITA JAWAB NANTILAH HUJUNG MINGGU..
BILA MAK MINTA KITA PULANG , KITA JAWAB KITA BELUM LAPANG...
BILA AYAH MINTAK KITA SINGGAH , KITA JAWAB KERJA KITA BELUM SUDAH...


         BILA HATI KITA TERGURIS , KITA KATA ..."MAK MEMENG TAK PERNAH FAHAM"
         BILA HATI KITA TERGURIS , KITA KATA .." AYAH MEMENG TAK AMBIL KISAH.."


  TETAPI.....

BILA HATI MAK KITA TERGURIS , MAK KATA .."TAK APA , DIA MASIH MUDA..."
BILA HATI AYAH KITA TERGURIS , AYAH KATA..."TAK MENGAPA BELUM SAMPAI AKALNYA..."


                     BILA KITA MENANGIS TANDA LAPAR , MAK BERLARI SEHINGGA BAGAI HILANG KAKI...
BILA KITA MERINTIH TANDA DERITA , AYAH BERSENGKANG MATA BAGAIKAN TIADA LENA ....


BILA KITA SEDIH KERANA GAGAL , MAK SETIA MEMBEKALKAN CEKAL..
BILA KITA PILU KERANA KECEWA , AYAH TEGUH BERKATA DIA TETAP BANGGA....


                 ITU ADALAH SECEBIS PENGORBANAN YANG  MAK DAN AYAH KITA TELAH LAKUKAN TAPI KITA SEBAGAII SEORANG ANAK PERNAHKAH KITA MENGHARGAI SETIAP PENGORBANAN YANG MEREKA LAKUKAN....

                                FIKIR KAN LAH WAHAI SEMUA ANAK-ANAK....

Monday, 18 June 2012

love korg..


video

nie adelah video kawan2 aq yang paling sporting...huhu



latihan badminton...

baru ingat nak men bedminton tapi .. daa nak hujan laa plak ..adoi.. wat spoil jer mood aq .. alaaa.. camner nie esok daa nak game... Arhggg.. xmau kalah ... KEMENANGAN HARUS KU GENGAM  .. ewahhh.. ayat x bole blaa.. hope lpas nie x hujan coz just tinggal ary nie jer kesempatan aq untuk buat latihan.. huhuhuhu....tapi law esok kne g sekolah dulu baru g soo makne nyer aq n sume kawn2 aq kne blajar dlu dalam kelas n aq memang x leh nak lari dari belajar..pastu baru g men badminton..huhuhu.. then pagi esok nyer aq konfem tangan n kaki aq akan mengalami KESAKITAN yang teramat sangat ... 

aper pon x bole..huhu






today.. hurmm.. ader ceramah kat lib pasal resume.. ceramah dye ok but sedikit boring laaa.. then .. aq x tahu aper nak tulis just nsk hilang kan rase bosan sebab PN.KOK x msuk klas jer .. dan disebabkan aq xder keje jadi kat sini laa aq abis kan sume masa aq.. huhuhu.. cikgu x der anak murid lak jadi cikgu nasib baik laa kat sekolah aq nie ader WI-FI laa x mati KEBOSANAN laa aq dlm kelas nie..huhu

Saturday, 16 June 2012

smk TAMAN MEDAN...

dorg nie sume kawan2 aq ... meriah kan ..? okey mase nie kteorg g sekolah  SMK TAMAN SEA.. coz ade perlawanan antara upper6 ..tapi disebab kan upper6 sekolah aq ade baper kerat jer jadi dorang terpakse laa amek permain import iaitu permain dari lower6... huhuhu .. sume okey.. dan yg paling penting x kantoi ...! malu beb law kantoi.. huhuhu.. BTW..! bende 2 pon daa lepas .. da selamay da pon.. and .. FYI.. sekolah kteorg menag aw.. acara tarik tali n juara keseluruhan...huhu bukan senang nak menang pakai permain import..

sayang korg sume.. iena selama satu tahun setengah nie kte sume akan jadi kawan yang paling terbaik bagi tahun 2012 & 2013.. LUV U ALL................... ! MUUUUUUAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH......!

IENA...

WAHAI TUHANKU ....
AKU MEMINTA DARIPADA ENGKAU KESEJAHTERAAN DALAM AGAMA , KESIHATAN ,   TUBUH BADAN  , KEBERKATAN REZEKI , KEAMPUNAN  SEBELUM MATI DAN KEAMPUNAN SELELPAS MATI ...

WAHAI TUHAN KU...

SENANGKANLAH AKU WAKTU MENGHADAPI KEMATIAN , DAN LEPASKAN AKU DARI NERAKA DAN ANUGERAHI AKU KEMAAFANPADA WAKTU PERKIRAAN..

best fren 4ever

okey ... time nie happy sangat coz sume kawan baik aq ader disisi aq .. BTW..! terluper plak nak kenal kan .. okey.. yang pakai tudung hijau yang mate sepet 2 name die SYAZANI ... yang tengah2 2 yang itam manis 2 ialah aq ..huhu AZREENA.. and yang pakai tudung pink yang senyum sampai x nampak mate 2 name die ATIFAH...okey .. LOVE U MY BEST  FREN ...! BFF..! ( best friend forever).....MUUUAAHHHHHHHHHHHHHH...

MISS U ALL HONEY..1


sumpah...! aq rindu sangat nak sume member2 aq .. and  FYI... time nie mase pertandingan kawat kaki tahun 2011.. kadet polis dapat number 2 .. Allamdulilah.. x sia2 wat latihan...

ISNIN...

okey.. ary nie cam biasa aq kene jadi budak sekolah balik setelah BERCUTI selama 2 minggu... Arghhh..! tension nyer.. coz segala rutin harian aq akan berjalan seperti biasa... maksud aq.. bangun pukul 6 pagi , pastu mandi, sembahyang , n siap untuk g sekolah.. n bende 2 akan aq lakukan hari2 selama setahun setengah .. x lame kan..huhuhu...tapi ary nie aq strees sikit coz sume persention PP aq yan nak kene bentangkan sedang kan patner aq dok melangok jer... pas2 boleh plak member aq SI MUF 2 tanyer macam2 kat aq... daa laa pening kepala aq nak menjawab nyer.  .. btw ..! I"think overoll ary nie okey2 jer kot...!

aper nak jadi...!

hahaha... blog aq da berubah wajah...hahha... thanx alot to my fren .. FATIN ATIKAH... coz sanggup buang mase semata-mata nak mencantik kan blog aq dengan wane pink cam ni..... okey ary nie aq kan story sikit pasal hal kadet polis ... ary nie aq g sekolah coz ingat kan nak gune WI-FI sekolah untuk buat  assgmnetk b.melayu tp malang nyer.. WI-FI sekolah tutup .. n aq tak  membuang mase teros buat pengajian am.. n akhirnyer keje 2 dah siap..alhamdulilah.. x sabar lak nak wat presentasion..oopsss....

 terlupe plak ..aq kan nak cite pasal kadet polis tapi da tersasa plak.. sory...! okey lepas keje aq da settel tadi aq pon dengan muke ala2 senior pon g laa tengok2 junior aq wat latihan kawat ..ingatkan sume da okey tapi semua nyer K.O... coz sume senior fom 5 langsung x datang.. pas2 pertandinan kawat minggu depan jer latihan langsung xd .. fomasi aper tah lagi semua ke laut....wallaaaawehh...! sedih MALAYSIA... pas2 aq tengok ader laaa 2"3 orang minah polis .. bukan nak mengata just benggang jer coz dorg datang tapi x nak masok just datang nak tengko2 jer... siot betol buat sakit  mata aq jer... law rase x nak masok 2 BLA jer laaa yang nak buat muke tembok2 pehal.. ingat laa lawa ker ..? nak PROPA .. pon agak2 laa... PU***K betol... 

Friday, 8 June 2012

aQ rindu "Die"

sebenar nyer aq x tahu pon aq nak buat aper ngan blog nie.. cz aper yang aq tulis x der saper pon nak bace ... aq wat blog nie just suke2 jer coz aq nak ble oorg tanye .. " ko ader blog .." " ko ader f.b.?" " ko aq twitter...?" n aq akan say YES ... aq ader sume 2 tapi law org tanye aq aper function die sumpah aq x tahu coz aq nie bukan laa pandai sangat pasaL IT2 nie just nak BERLAGAK HOT jer...?! sengal kan aq nie...! hurmmm.. nasib ko laa iena ...! btw... aq nie bukan laa suke sangat nak luah kan perasaan dalam blog mcam nie just nak hibur kan aty aq yang cedera parah nie jer...ai ! maklumlaa orang lain sume ade kawan baik .. tapi . aq..? hurmmm... dulu ader laaa...tapi lepas aper yang die buat aq x thu same ader nak anggap "die" tu kawan baik aq o x ...?! sebenar nyer aq pon x tahu saper yang salah .. mby sebab 2:2 ego tahap KLCC sebab 2 jadi macam nie..aq dah xder idea lagi macam mana nak pulih kan hubungan aq ngan die ... coz sekarang nie aq dah x rapat ngan die n aper yang die wat sekarang nie pon aq x tahu ...! tapi sumpah aq cakap .. andai kate law "die dapat cari o terjumpe blog aq.. aq nak die tahu aq sayang die n aq rindu kan PERSAHABATAN kteorang yang dlu...walaupon 2 just angan2 aq tapi x mustahil kan coz dunia siber nie bukan nyer besar sangat pon...






Monday, 4 June 2012

dugaan dari allah .. !!!

bukan nak ungkit tapi tetibe jer mengenangkan nasib .. !! okey .. mase aq fom 5 .. kan then mase tu aq rase tahun yang palingggg mencabar sebab terlampau banyak sangat ujian sehingga aq rse macam daa give up .. daa x sanggup nak hadapi .. hari2  menangis , hari2 rase stress .. 
aq nak cerita pon daa x thu nak mula kan macam mane .. susah nak gambarkan dalam penulisan sebab orang yang membace x sama perasaan die dengan orang yang menanggung masalah itu bersendirian ...! oke aq cerita secara ringkas je laa yang ade cerita yang aq x sebot tu .. emm maaf laa yer .. x larat nak menaip .. !!!

tapi seingat aq laa kan .. masalah aq nie simple ( bagi aq laa) .. sebab nyer masalah nie just masalah aq ngan kawan baik jer kot .. tapi bile semua org sekililing sibok sangat nak tahu masalah jadi semakin rumit ... !! ai maklum laa !!! semua nak tegakkan benang yang daa reput .. !!! aq x paham laa knape laa org2 kat dalam dunie nie suke sangat jaga tepi kain org lain .. cuba jage tepi kain sendiri jer ... !! 

masalah nie berpunce .. hanya disebabkan kerje khusus akaun .. emmm maklum tahun aq nie tahun experiment .. !!! semua nak buat .. !! aq sebagai student nie pon rase macam nak g bakor jer kementerian pelajaran tu .. !!!oke .. aq rase mungkin kawan baik aq ( ade lagi ker ) terase kot dengan sikap aq mase tu .. yang semua nak buat sorg2 .. aq bukan ape .. aq stress dengan member yang lain .. sebab nyer aq penat nak perah otak memikir nak jawapan then dorg plak boleh gelak2 tnggu jawapan dari aq .. just tukar figure jer .. wallaawehh .. memang keje nak senang !! yang aq plak .. daa macam org gler terkeja2 nak tuisyen lain nak siap kan keje khusus lagi .. !!! hye .. nak cakap aq selfish ...??? oke fine silakan .... !!! aq x ksah laa weh !!!!

tu satu hal ... yang aq x paham nyer budak2 klas aq nie plak terlampau laa prihatin .. konon nyer nampak salah aq sorg jer laa .. puihhhh ... !! pergi jahanam laa wehh .. !! kesah plak aq ... !! ( knape la aq xd kekuatan nak cakap macam nie kat dekat dorg dulu .. kan bagus aq kalau dari dulu mulut aq nie LANGSI ) confemm hati aq x cedere parah macam nie ... !!!!

lepas tu plak .. kawan baik aq boleh cakap yang aq rampas balak die ... perhhh !! memang panas laa ati aq kan .. !! tuduhan tu agak biadap .. !! wehh !! pikir laa aq x henggen pon dengan balak ko tu .. !!puihhh !! dan time nie laa aq rase aq n naza di pulaukan . so nak baut macam mane .. terpakse laa terima ... 

tapi alhamdulilah .. aq bersyukur sangat allah turun kan dugaan nie kat aq .. sebab nyer .. kalau aq stil lagi kawan ngan die .. confem lepas balik sekolah aq tidor .. tapi semenjak aq gadoh ngan die .. boleh dikate kan setiap hari aq stay back ngan tipah n sue ... !!! syukur ... syukur ...

dan disebabkan ujian nie laa aq dapat result yang amat memberangsangkan ... alhamdulilah aq dapat 4A atas usaha aq ngan sue n tipah .. !! dan sekarang aq daa x kesah laa sama ada kawan baik aq ade lagi o x sebab aq rase kalau betol laa die tu kawan aq die xkan tuduh aq sampai macam tu .. !!! 

dan disebabkan dugaan ini juga laa aq rase aq semakin kuat untuk menempuh dugaan yang akan datang .. !!!  dan bagi aq simple jer .. kalau kite x rase kepahitan kite x kan hargai kebahagiankan ... !!!! apa2 pon kepada semua rakan2 ku ... terima kasih saya ucapkan ... !!!


nie laaa muke2 yang banyak sangat bagi aq dugaan n cabaran .. !!!

hari yang malang....!

Aq x thu knape dengan ary nie ...! sume yang aq buat sume x kne .. sume salah ... lpas satu  , satu masalah timbul ... cam s**l pon ader gak ...! mule2 henpon aq jatoh ayas lantai ... pommm ! gedeganggggg ... pas tu bile aq nak try oon kan dah x nampak aper2 ...? adoh konfem skin de rosak ... Arghhhh ! nasib2 ... pas2 lak aq punyer laptop ade plak masalah dengan anti virus ... entah aper tah masalah die sampai x leh nak install.. dah la mase beli harge die mmg x bole nak bla .. mahal kot bukan sehengget o 2hengget tp.. seratus hengget.. konon nyer nak yang bagus laa ader gamba LEE CHONG WAI tp... ? hampeh...! rabak gak laa duit aq..... nie satu hal ble aq taip asyik salah jer ... bodo betol laaa....! Argghhhh....hhhhhhhhhhhhhhhhhhh   !!