Thursday, 28 November 2013

pengalaman ngeri masa jawab exam

Aku nak share pengalaman aku masa jawab exam, aku tak tahu laa makin aku nak habis sekolah nie makin la aku rasa malas yang teramat.. mana tidak nyer .. banyak nak kena jawab exam penggal 3 laa, repeat untuk ulangan 1 & 2 laa.. eeee .. macam2 aku pulak yang pening.. !! hurmm bapak laa.. untuk sem3 kertas pertama yang aku jawab adalah pengajian Am.. kertas tu memang cantik sebab berwarna hijau.. tapi soalan dia jer yang x berapa nak cantik.. serius payah nak jawab..dia punya analisis data tu perhhh.. stresss je raku tengok..!!

Untuk hari kedua exam plak aku kena jawab 2 paper iaitu paper bahasa melayu dan pengajian perniagaan.. bahasa melayu pagi.. aku mase dekat kelas agak confident laa nak dapat A dalam bm tapi masa aku jawab soalan bm tu aku rasa A dia macam samar2 jer yang Nampak dengan jelas tu macam B or C jer sekarang nie.. untuk pengajian perniagaan…hurmm.. nie lagi parah aku rasa macam aku nie tak pernah baca buku.. aku banyak tinggal soalan.. senga gak.. buka aku sengaja nak tinggal soalan tapi aku tak cukup masa.. serius masa nak pikir kan jawapan jer dah 20 minit mana sempat nak tulis MPM nie pun satu bagi laa masa tu 2 jam ker..? nie tak 1 jam setengah jer.. soalan bukan main nak tiptop.. !!

Untuk subjek sejarah.. hirmm jangan cakap laa.. apa yang cikgu target dan apa yang aku target semua tak masuk.. sengal, !! tapi still aku sebab dia ada masukkan jepun dan aku rasa insyaallah kot aku dapat jawab.. hehehe.. jangan nanti dari A terus ke C sudah laa.. yeyeye jer masa sem2 dapat sejarah A.. hehehhe
Okey.. cite sem3 dah selesai sekarang cite pasal repeat sem1 .. untuk sem1 nie aku repeat 3paper.. pangajian am, pengajian perniagaan dan sejarah.. !! ulang 3 paper nie pun dah buat aku rasa nak sakit jantung kalau laa aku ulang semua.. perhh ma uterus K.O.. hehehe sebabnya kawan2 aku cakap bm susah .. susah ker..?? aku tak tahu laa susah yang macam mana sebab aku tak jawab kan..?kan..??

Pengajian am sem1.. hurmm.. aku rasa soalan dia agak senang dan rasa boleh laa jawab.. ada sedikit confident level disitu.. hehhe.. serius aku rasa tenang masa jawab soalan sem1 nie.. insyaallah laa aku lulus dengan cemerlang dan hope dia dapat bantu aku untuk naikkan markah aku.. amin..

Untuk pengajian perniagaan.. aku sempat jawab tapi agak merapu sebabnya banyak soalan yang dia minta ayat dia agak dramatis sangat sampai aku tak paham.. dah kalau aku tak paham macam mana nak jawab kan..?? soo dengan segala hormatnya aku taram jer laa.. hehehe nasib baik lah result sem1 aku ok.. soo kalau fail pon ada gak back up..

Untuk sejarah sem1.. hahaha.. aku hanya mampu untuk berdoa jer laa sebabnya apa yang cikgu aku target semua tak keluar..hurmm.. boleh plak tengah2 alam kawan aku hantar mesej kate cikgu suruh baca pemberontakan boxer..tapi haram tak keluar.. sengal laa.. yang aku tak boleh terima.. dia boleh plak keluar soalan yang dah keluar thun lepas.. punya laa banyak tajuk dalam selibus tu tajuk yang sama gak laa dia nak keluar.. !!! memang sengaja nak buat aku jadi giler .. !!

Hah! Selesai sekarang kita story pasal exam sem2 plak.. sem2 nie aku just ambil 2 paper.. heheh belagak x aku..?? bukan aku berlagak sebab tak nak ulang semua tapi aku tak mampu dah nak baca semua buku.. !! buku yang sedia ada pun aku dah malas nie kan pulak nak tambah kertas ulangan.. hurmm memang tak laa cite dia..
Untuk sem2 nie aku just repeat subjek pengajian Am dan bahasa melayu. Seriusly untuk pengajian am aku boleh plak salah buat graf.. mana taknya.. aku tak paham soalan .. menung punya menung tetiba aku tengok jam ada 15 minit lagi nak tamat .. mana tak nyer kelam kabut laa aku.. last2 tersalah buat.. nak mintak kertas baru memang takde sebab tu laa satu2 nya kertas yang dia bagi.. nak padam..?? hurmm.. memang tak sempat laa cite dia.. nak tak nak aku terus kan jer laa garf yang aku dah buat tu..!

Untuk bm.. exam yang terahr aku jawab sebagai seorang student.. aku agak confident jawab bm ulangan sem2 daripada sem2 sebab.. masa sem2 aku memang tak paham langsung pasal bm tapi bila dan jawab ulangan sem2 rasa macam senang.. dan harapan untuk dapat A tu macam cerah.. macam ek!! Aku malas nak kate aku ni terar or what .. hehehe.. insyaallah kalau ada rezeki dapat A adalah tu kan… doa2 kan jer laa..

Soo .. sekarang aku dah bebas.. aku bukan lagi seorang pelajar sekolah.. 2 or 3 hari ni aku ingat nak rehat jerk kat umah then nak cari eje.. keje apa .. aku tak pasti lagi .. nanti aku bagi taw laa keje apa yang aku dapat tapi yang penting keje tu halal laa.. doakan aku dapat keje .. !!!


Monday, 4 November 2013

salah ker aku..??

okey.. sebenar nyer aku dah lama perasan bende nie tapi aku takde laa nak pikir2 kan sangat tapi tah kenapa semalam aku bukak er fb then aku baca semua status yang "dia" buat macam semua tu tuju untuk aku pulak ... aku tak tahu laa aku nie jer ker yang perasan or memang status ditujukan dekat aku ... ishh !! tah laa susah nak cakap.. tapi kalau bace ayat and komen pada status yang dia buat real macam dia tuju dekat aku .. ahhh !!!  memang laa aku dengan dia tu dah jadi sejarah tapi bile aku baca komen die macam kena jer dengan batang hidung aku sendiri .. !!

macam orang tua2 cakap laa kalau makan cili mesti terasa pedas kan..?? kes aku lain sikit .. aku tak makan cili tu tapi memang terasa bahang kepedasan cili tu ..?? hurmmm.. ditujukan bende tu dekat aku ker ..?? ahhh !! sewel otak aku ..kejap2 aku cari status yang dia buat nanti korang nilaikan laaa....
kalau betul laaa yang dia masih lagi harapkan aku .. eeee.. berdosa nyer aku main2 kan perasaan dia.. kesian dia... ?? tapi .. aku dah cakap kan aku anggap dia macam kawan jer .. so aku nie dikirakan berdose ker ..?? ishh !!!
okey yang dekat bawah  nie cebisan yang dia story dengan kawan dia .. !! korang rase ..apa makne nie ..??
  • "DIA "--- Aku ngan die camtu je laa... Kawan... Nak camne lg... Org mcm die mana nak ade relay bro... Underground maa...

  •  "KAWAN DIA"--- Still oke lu bole usha dy lg .. Tngok dy .. Bsyukur la .. Dri aku kena high bwu bole terbayang dy
    20 hours ago via mobile · Like · 1

  • "DIA"--- Ada baiknya lu doakan untuk dia bro... bia org nampak jahat kita bro... baik kita still underground... Baru la metal... High tu blakang kira... Hahaha...


    eee.....aku tak maksud kan dia jahat or whatever .. tapi kenapa mesti dia mengaku diri dia macam tu ..?? aku boleh jer terima dia .. tapi bukan sebagai kekasih laa sebagai kawan sebab itu jer perasaan aku dekat dia .. !!!






Sunday, 3 November 2013

demam lagi ..??

hah ! hye u all.. hurmm.. iena demam dah nak dekat sebulan.. rase2 nyer nie kot kali pertama demam yang paling lama yang saya pernah kena.. sebulan taw ,, hah ! lama kan ..?? ish !! rasenyer dalam bulan nie jer dah bape kali dah iena ponteng sekolah .. bukan sebab saje2 tapi memang tak larat ..!kepala nie sakit .. hurmm hanya allah ye laa yang ahu .. muke nie dah tebal dah nak pergi klinik ye laa setiap minggu asyik2 muka iena jer dekat sana.. heheheh...

lepas jer dokter check hari tu .. iena terus buat ujian darah sebab dokter cakap takut kalau2 kene demam denggi dan alhamdulillah tak de demam denggi pon tapi dokter kate iena demam sebab iena stress yela nak exam kan .. pulak banyak paper .. tu belum lagi masuk paper ulangan .. ishh !! bijak .. bijak...

lepas jer seua ubat yang dokter bagi tu iena habiskan .. tapi demam tu tak baik2 jugak last mama pergi farmasi beli ubat demam.... ya allah . !! terbaik laa ubat demam dia.. sekali makan 5 bijik dia suruh telan .. tapi alhamdulillah laa ubat tu berkesan .. orang yang dekat farmasi tu plak sibok syorkan mama beli vitamin konon nyer antibody iena nie tak kuat .. !! ishh !! bertambah lagi bilangan ubat... !! cyoi !

hurmm.. okey sekarang selepas sebulan bertarung dengan demam alhamdulilah saya dah sembuh !! dan minggu depan saya ada exam STPM penggal 3 dan ulangan penggal 1 dan 2.. hurmmm.. doakan saya berjaya taw !!! hope untuk penggal 3 nie tak de laa saya nak ulang2 .. hehehe

Wednesday, 11 September 2013

merdeka raya tingkatan enam 2013..


Ye.... saya kembali . hahah.. bukan taknak update blog nie tapi akhir2 nie agak buzy sikit .. macam macam yang terjadi .. tapi setiap yang berlaku banyak hikmah yang aku dapat ..
okey cite yang mula2 macam nie lepas jer selesai raya yang seminggu tu aku pun pergi laa sekolah hari pertama tu selamat lagi sebab boleh belajar macam biasa tapi keesokkan harinya aku ade exam.. hambik ko seminggu 3 hari aku exam.. memang terbaik la cite die orang lain raya sambil baca buku tapi aku kalau dah raya memang takde istilah nak buka buku laa jawabnya.. ( nak buat macam mana kalau dah nama nya bukan ulat buku maka terjadi laa istilah baru iaitu buku berulat  hehehehe..

selesai jer exam .. kawan2 pon plan laa macam2.. nak buat itu laa ini laa.. nak buat open house laa ( maklum laa pompuan bab2 buat ketupan nie memang seronok) .. plan punya plan makin lama plan tu jadi makin besar .. sebabnya kitaorang plan nak buat event untuk tingkatan enam ( open house tingkatan enam ... OMG besar gler cite2..) 

da penat bincang aku nie pon tak sampat hati nak hancur kan anggan2 yang telah aku dan kawan2 aku buat aku pun pergi aa jumpe dengan Sir. S ( guru penolong kanan tingkatan enam). bincang punya bincang akhirnya aku pun pilih tarikh 31 0g0s .. tapi ... sesuatu yang berlaku ...
nak tahu ape ..??? ( suspen jap) 

ade laa 2 orang cikgu nie tak setuju plak dengan cadangan aku .. alasannya budak2 lower da buat .. hye. kaseemm betul laa.. aim aku nak buat untuk semua sebabnyer nie tahun terakhir aku ... tapi yang plak yang spoil kan.. puihhh !!! puake ... !!

aku tak terus mengalah .. aku terus jumpa pengetua untuk mintak izin nak buat event nie .. dan alhamdulilah bincang punya bincang die setuju ...( wah !!! semangat aku untuk menguruskan hal ni semakin membara sebab big boss dah luluskan).. hehehe
bile dah mintak izin tetiber plak 2 cikgu nie cakap hari yang aku buat nie tak releven sebab mengganggu cuti dia . yelaa cuti umum laa kate kan.. !!( hye .. ksah plak aku ... aku buat untuk pelajar tingkatan enam dan bukan untuk cikgu tingkatan enam...boleh paham tak).. !! geram plak aku .. !!
hye .. sabar jer laaa .. aku pun mengalah laa aku pun tukar laa tarikh .. !! aku buat hari rabu minggu depannya.( baik kan aku ..) hehehe...

 bila dah tukar tibe2 .. ade lagi cite dia...( macam-macam..)
bila dah selesai .. pd hari kejadian plak , hurmm. nie lagi seronok aku dok syok tengah belaja tetibe plak Sir .S masuk kelas aku mengganggu .. hah !! time nie memeng aku cuak .. macam2 ku pikir .. "dia datang nak batalkan ker ..??" " mampus laa aku makanan da order ." ... ( macam mana tak cuak dia siap panggil budak upper six yang lain kumpul dekat kelas aku ..)

tapi ... sangkaan aku yang dia datang nak batalkan event tu meleset sama sekali .. sebabnya..
dia datang dan ajak dorang semua berkumpul adalah untuk ....
membincangkan tugas yang perlu kami semua lakukan bersama... alhamdulilah ..!!
tapi part yang paling aku terharu yang boleh cakap ... macam nie dia kate ( "berikan tepukan kepada azreena kerana berjaya melaksanakan event nie dengan lancar").... wah !! sumpah terharu .. !!!

lepas tu 2 jam sebelum event aku pun turun laa nak prepare ape2 yang patut .. dan aku tengok dorang semua bagi kerjasama.. hemm... caya laa tak sia2 usaha aku .. hehehe
dan majlis tu berjalan dengan lancar sekali .. alhamdulilah .. tercapai jugak impian aku dan kawan2 .. hehehe.. nie jer pic yang sempat aku snap .. tengok laa...


















Wednesday, 7 August 2013

selamat hari raya .. hehehe

alhamdulilah .. selamat jugak umat islam menunaikan tanggungjawab mereka dalam menjalankan ibadat puasa tahun nie .. hehhe.. hope tahun depan pon masih lagi ada kesempatan untuk semua umat islam menyambutnya lagi .. ye laa bulan yang mulia macam nie kan hanya disambut setahun sekali .. !!

okey .. hari nie hari raya... hurmm .. tahun nie aku tak balik kampung sebab.... ada laa sebab2 tertentu yang sememangnya tak dapat dielakkan .. hehhe.. insyaallah tahun depan laa aku balik .. rindu laa kat kampung .. rindu time bakar lemang , main mercun dengan sepupu2 aku ... hehe .. walaupun aku nie gurlz tapi aku punya nakal bukan main taw .. heheh nakal sikit2 tu adat laa kan .. huhuhu

hurmm .. walaupun tak balik kampung raya tahun nie .. tapi aku tetap tolong mak aku masak kat dapur tu taw .. aku tolang laa gak masak renang , rebus ketupat dan lain2 laa , hehehe... anak dara kan so kene laa tolonh mak .. hurmm .. kalau tak nanti susah laa aku nak mintak green light nak kawen .. hehhee


╭⌒╮ ๐ŸŒ™╭⌒╮✨ ✨╭⌒╭⌒╮╭⌒╮✨ ,✨︶︶︶︶ ︶~~๐ŸŒ™ ╬ ╱◥███◣✨ ╬ ︱็”ฐ︱็”ฐ ็”ฐ ︱╬╬╬ ๐ŸŒพ๐ŸŒป๐ŸŒพ๐ŸŒป๐ŸŒพ๐ŸŒป
Ketupat pulut di atas para,
Hendak direbus di tepi perigi,
SMS ๐Ÿ“ฑawal pengganti kad raya๐Ÿ“ฉ,
Tanda ingatan ☝di Aidilfitri...
๐ŸŽ‰Selamat Hari RAyA AidIlFitri ๐ŸŽ‰maaf๐Ÿ™ zahir dan Batin..

# disini saya apple ingin mengucapkan


SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN ...
hehehe

raya datang laa rumah ......

Wednesday, 31 July 2013

apa kelabu ..???

lagi enam hari jerlagi umat islam akn meninggalkan blan yang mulia nie .. emm .. tetiber plak rase sedeh .. !! ia maklum laa takut kalau tahun depan tak dapat nak sambut ramadhan daaa.. hidup nie kan singkat jer . ajal nie bile2 mase jer boleh datang menjemput .. kan ..kan . !! isd..ish .. bagi ceramah pulak aku nie .. tapi x pe laa just nak kongsi kan bende yang baik kan soo xde masalah laa,, huhuhu..

hurmm ... memandangkan raya pon daa nak dekat ape kate laa kite bercerita sikit pasal baju raya tahun nie .. hahhaa.. belum apa2 lagi da citer pasal raya .. orang islam terutama nyer kanak2 ( remaja pon same) bile time raya die memang seronok sgt .. !! ai maklum laa ,, bole shoping sakan... hurmm time nie laa nak bodek mak ayah .. beli baju baru .. hah ! time nie laa ayah akan garu kepala sebab dia kene bayar semua barang yag anak2 nak beli .. hahha .. termasuk laa mak n ayah aku .. !!
pasal beli baju satu hal laa kan .. yang paling kelakar sebelum nak beli baju nak kene pilih tema pulak .. !! hurmm .. sama la macam family aku .. !! masuk jer puasa yang ke 13 .. mak aku mula ajak semua ahli keluarga aku dok bincang pasal warna tema .. hahaha .. time nie macam2 colour laa keluar .. hijau ,pink , oren .. adoh pening kepala bapak aku .. !! tapi lepas 2 hari kemudian lepas siang malam dok sebok bincang pasal warna tema akhirnya dorang setuju pakai warna kelabu ,, !! adoh .! punye banyak warna kelabu jugak laa yang dorg pilih .. !! huhuhu
baju pon aq x cari lagi .. klau yang di sesuai x .?? nampak macam ok .. tapi x tahu laa sesuai ker x ..?? ishh !! nak cari kat K.L .. hurmm konfem sesak punye time2 cam nie .. ayoyo .. !! 

video

kenapa mesti dia ..???

petang tadi aku tertidur .. ai maklum laa bulan puasa .. pulak disesuaikan dengan cuaca yang agak panas .. emm memang syok laa aku tido.. !! pada mula nyer tidor aku memang nyenyak tapi bile sampai satu tahap .. aku pun x sedar bila ..aku mimpi kan ex-bf aku .. 

videohurmm.. kenapa nak kene ingatkan dia pulak .. !! dalam mimpi tu die duduk sebelah aku sambil menaip sesuatu .. tapi aku tak tahu apa yang dia taip .. lepas tu kita orang borak-borak then dia tinggal kan aku macam tu jer . bila aku panggil nama dia die x toleh pon .. !! tah laa aku pon heran kenapa bila aku panggil dia langsung x pandang ...

hurmm.. terasa macam kehilangan pulak time tu .. bila aku sedar dari tido aku macam dapat rasakan yang aku menangis... tapi kenapa aku nak kena nangis plak .. !!! aku nangis seolah2 aku macam tak dapat terima yang dia tinggal kan aku .. padahal kalau ikutkan realiti aku yang tinggalkan dia .. tapi kenapa aku plak yang rasa sedeh .. !!! ishh !! nak taip nie pon air mata aku dah meleleh !!!






Sunday, 14 July 2013

result sem 2 .. !!

alhamdulilah result untuk sem 2 nie dah keluar dan ... result yang aku dapat bagi aku amat memberangsangkan laa ... !! tapi itu aku .. orang lain punya result ada yang lagi gempak tapi aku punya .. sukati aku laa kalu aku nak kata dia gempak . kan .. !!!

yang paling paling seronok nyer .. subjek sejarah .. masa semesta 1 sejarah aku memang fail ..  bile semesta dua . dengan sedikit usaha dan fokus yang cukup akhirnya result dari Fail terus dengan mendadak dengan speed yang laju terus aku dapat A dalam subjek sejarah .. !! giler .. aku sendiri x sangka ...
tapi yang kelakar aku nie orang melayu .. lidah melayu .. cakap melayu .. serba serbi melayu tapi bile jawab soalan exam bahasa melayu saya terus fail .. terus ke laut !! hahaha ..

masa sahur pulak .. aku dengan selambernya terus cakap kat mak and abah aku yang bm aku dapat fail .. !! then ,, dorang boleh cakap aku nie orang nepal ker .?? orang bangladesh .. !! dan aku jawab aku nie orang pakistan .. !! hahha...

hmm .. untuk sem nia aku kena usahe sikit jer lagi .. and make sure aku akan dapat kan A lagi untuk subjek sejarah .. !! hmm .. kene capai cita-cita nie .. !!!

Thursday, 11 July 2013

bulan ramadhan dah kembali .. !!

hye .. ! assalamualaikum .. hurmm .. sekarang nie daa masuk bulan Ramadhan .. and now dah 3 hari umat islam berpuasa .. huhuhu ... sekejap jer da tiga hari .. nanti sedar x sedar .. mata pulak pejam celik, pejam celik daa nak raya .. !

oppa .. cepat nyer .. !! hurmm .. lepas raya ada exam plak .. ishh ! x nikmat laa aku nak raya tahun nie .. ! and yang aku dengar plak tahun nie aku x balik kampung .. perhh 1! lg x best raya kat sini ..

nak balik kampung .. nak balik kampung .. nak raya kat kampung ..!!!
masa mula2 pose tu .. sumpah aku memang rasa nak pitam tapi aku kuat kan semangat  dan saya berjaya .. !! azam tahun nie adalah pose penuh !! hahaha .. tapi bole ker ..?? alaa kasemmm ....

hurmmm .. mak aku plak kat iumah tu x abis-abis pikir pasal warna langsir laa .. warna baju raya laa .. nak sedondon katenyer .. ishh !! mak aku nie .. ! kalau ikot aku , aku nak pakai warna kelabu tapi bile pikir2 balik .. nanti x sedondon dengan family .. x pasal2 org kate aku nie anak angkat .. hehhe ...