Wednesday, 31 July 2013

apa kelabu ..???

lagi enam hari jerlagi umat islam akn meninggalkan blan yang mulia nie .. emm .. tetiber plak rase sedeh .. !! ia maklum laa takut kalau tahun depan tak dapat nak sambut ramadhan daaa.. hidup nie kan singkat jer . ajal nie bile2 mase jer boleh datang menjemput .. kan ..kan . !! isd..ish .. bagi ceramah pulak aku nie .. tapi x pe laa just nak kongsi kan bende yang baik kan soo xde masalah laa,, huhuhu..

hurmm ... memandangkan raya pon daa nak dekat ape kate laa kite bercerita sikit pasal baju raya tahun nie .. hahhaa.. belum apa2 lagi da citer pasal raya .. orang islam terutama nyer kanak2 ( remaja pon same) bile time raya die memang seronok sgt .. !! ai maklum laa ,, bole shoping sakan... hurmm time nie laa nak bodek mak ayah .. beli baju baru .. hah ! time nie laa ayah akan garu kepala sebab dia kene bayar semua barang yag anak2 nak beli .. hahha .. termasuk laa mak n ayah aku .. !!
pasal beli baju satu hal laa kan .. yang paling kelakar sebelum nak beli baju nak kene pilih tema pulak .. !! hurmm .. sama la macam family aku .. !! masuk jer puasa yang ke 13 .. mak aku mula ajak semua ahli keluarga aku dok bincang pasal warna tema .. hahaha .. time nie macam2 colour laa keluar .. hijau ,pink , oren .. adoh pening kepala bapak aku .. !! tapi lepas 2 hari kemudian lepas siang malam dok sebok bincang pasal warna tema akhirnya dorang setuju pakai warna kelabu ,, !! adoh .! punye banyak warna kelabu jugak laa yang dorg pilih .. !! huhuhu
baju pon aq x cari lagi .. klau yang di sesuai x .?? nampak macam ok .. tapi x tahu laa sesuai ker x ..?? ishh !! nak cari kat K.L .. hurmm konfem sesak punye time2 cam nie .. ayoyo .. !! 

video

kenapa mesti dia ..???

petang tadi aku tertidur .. ai maklum laa bulan puasa .. pulak disesuaikan dengan cuaca yang agak panas .. emm memang syok laa aku tido.. !! pada mula nyer tidor aku memang nyenyak tapi bile sampai satu tahap .. aku pun x sedar bila ..aku mimpi kan ex-bf aku .. 

videohurmm.. kenapa nak kene ingatkan dia pulak .. !! dalam mimpi tu die duduk sebelah aku sambil menaip sesuatu .. tapi aku tak tahu apa yang dia taip .. lepas tu kita orang borak-borak then dia tinggal kan aku macam tu jer . bila aku panggil nama dia die x toleh pon .. !! tah laa aku pon heran kenapa bila aku panggil dia langsung x pandang ...

hurmm.. terasa macam kehilangan pulak time tu .. bila aku sedar dari tido aku macam dapat rasakan yang aku menangis... tapi kenapa aku nak kena nangis plak .. !!! aku nangis seolah2 aku macam tak dapat terima yang dia tinggal kan aku .. padahal kalau ikutkan realiti aku yang tinggalkan dia .. tapi kenapa aku plak yang rasa sedeh .. !!! ishh !! nak taip nie pon air mata aku dah meleleh !!!






Sunday, 14 July 2013

result sem 2 .. !!

alhamdulilah result untuk sem 2 nie dah keluar dan ... result yang aku dapat bagi aku amat memberangsangkan laa ... !! tapi itu aku .. orang lain punya result ada yang lagi gempak tapi aku punya .. sukati aku laa kalu aku nak kata dia gempak . kan .. !!!

yang paling paling seronok nyer .. subjek sejarah .. masa semesta 1 sejarah aku memang fail ..  bile semesta dua . dengan sedikit usaha dan fokus yang cukup akhirnya result dari Fail terus dengan mendadak dengan speed yang laju terus aku dapat A dalam subjek sejarah .. !! giler .. aku sendiri x sangka ...
tapi yang kelakar aku nie orang melayu .. lidah melayu .. cakap melayu .. serba serbi melayu tapi bile jawab soalan exam bahasa melayu saya terus fail .. terus ke laut !! hahaha ..

masa sahur pulak .. aku dengan selambernya terus cakap kat mak and abah aku yang bm aku dapat fail .. !! then ,, dorang boleh cakap aku nie orang nepal ker .?? orang bangladesh .. !! dan aku jawab aku nie orang pakistan .. !! hahha...

hmm .. untuk sem nia aku kena usahe sikit jer lagi .. and make sure aku akan dapat kan A lagi untuk subjek sejarah .. !! hmm .. kene capai cita-cita nie .. !!!

Thursday, 11 July 2013

bulan ramadhan dah kembali .. !!

hye .. ! assalamualaikum .. hurmm .. sekarang nie daa masuk bulan Ramadhan .. and now dah 3 hari umat islam berpuasa .. huhuhu ... sekejap jer da tiga hari .. nanti sedar x sedar .. mata pulak pejam celik, pejam celik daa nak raya .. !

oppa .. cepat nyer .. !! hurmm .. lepas raya ada exam plak .. ishh ! x nikmat laa aku nak raya tahun nie .. ! and yang aku dengar plak tahun nie aku x balik kampung .. perhh 1! lg x best raya kat sini ..

nak balik kampung .. nak balik kampung .. nak raya kat kampung ..!!!
masa mula2 pose tu .. sumpah aku memang rasa nak pitam tapi aku kuat kan semangat  dan saya berjaya .. !! azam tahun nie adalah pose penuh !! hahaha .. tapi bole ker ..?? alaa kasemmm ....

hurmmm .. mak aku plak kat iumah tu x abis-abis pikir pasal warna langsir laa .. warna baju raya laa .. nak sedondon katenyer .. ishh !! mak aku nie .. ! kalau ikot aku , aku nak pakai warna kelabu tapi bile pikir2 balik .. nanti x sedondon dengan family .. x pasal2 org kate aku nie anak angkat .. hehhe ...